Om oss

Om oss

Det har gått över ett halvsekel sedan Carl Hansen grundade familjeföretaget Hansen Racing (nu C. Hansen Group AB) tillsammans med Sessan, Zefir & Mistral Hansen i en källarlokal på Stureparken 11 i Östermalm. Året var 1966 och kulturen kring amerikanska bilar stod i full blom. Det skedde till tonerna av rock ’n roll-musikens definitiva genombrott. Sedan dess har kulturen kring amerikanska bilar och motorer levt vidare i svenskarnas hjärtan och vidmakthållits av entusiaster och eldsjälar. För visst finns det en magi kring amerikanska bilar som aldrig går ur tiden?
Mycket har hänt sedan 1966 och idag är C. Hansen Group AB Sveriges äldsta och största nischföretag specialiserat på import av reservdelar till amerikanska bilar, marinmotorer och drev samt tillbehör och säkerhetsutrustning inom motorsport.
C. Hansen Group AB är även licenstagare av varumärket Gulf i Sverige som innefattar smörjmedel och bränslestationer.

Företagets affärsidé

Hansen Group skall köpa in, lagerhålla och marknadsföra ett stort och prisvärt sortiment av kvalitetsdelar och tillbehör till USA-bilar, tävlingsbilar, och båtar med snabba leveranser.

Fakta

7 700 m2 lager
70 anställda
80 000 artikelnummer
1 500 000 artiklar
100 000 m lagerhyllor
1 200 pallhyllor
Grundat 1966

Verksamhetsområden

Hansen Group har följande affärsområden med sina egna försäljningsorganisationer:

• Hansen Racing - Reservdelar och tillbehör för amerikanska bilar.
• Hansen Marine - Reservdelar och tillbehör från eftermarknaden för båtar, inombords- & utombordsmotorer samt drev.
• Gulf - Smörjmedel och bränslestationer.
• Autoracing - Reservdelar, tillbehör och säkerhetsutrustning för Motorsport
• Marinshopen - Original reservdelar & tillbehör för båtar, inombords- & utombordsmotorer samt drev.

Vi vill vara en del i ditt projekt

Idag drivs företaget av William, Ken & Ted Hansen - tredje generationen Hansen, som förvaltar och för familjetraditionen och företaget framåt. Tillsammans med 70 entusiastiska medarbetare står vi redo att serva ditt projekt.

Vi levererar varor till alla bilreservdelskedjor i Sverige, bilverkstäder, varv, båtbyggare, bensinstationer och smörjmedel till flygplatser. Våra kunder är ofta passionerade motorälskare, vilket gjort att dialogen med er är ovärderlig för oss. Ni hjälper oss att utveckla vårt sortiment då efterfrågan styr det vi erbjuder. Detta är en del av vad vi kallar Hansen-andan som varit framgångsrik för oss med tanke på alla kunder som har återkommer år efter år och det är vi otroligt stolta över! Tack vare våra olika affärsområden har utvecklat en avancerad logistikapparat formad anpassad efter våra kunders behov och kan därför erbjuda snabba leveranser.

Vi lever med mottot SVENSKSÅLT SEDAN 1966 och ger dig en trygg affär och när ni beställer genom oss. Tack för att vi får vara en del i ditt projekt – lycka till!