Välj språk
Change language

 

Nyheter

 


 

Vald Butik Byt Butik
 

Gulf

 
 

Nyheter

 
 
 

Om Gulf

Gulf idag

Gulf är tillbaka på världskartan som ett privatägt globalt oljebolag. Skillnaden mot det stora Globala oljebolaget Gulf var förr är att idag så växer Gulf över hela världen genom licensierade distributörer land för land, där C. Hansen Group AB i april 2009 blev ansvariga för Sverige.

På mitten av 80 talet sammangick Gulf och Chevron i USA och Gulf upphörde som självständigt bolag och de olika affärsområdena över hela världen avyttrades till andra bolag. Dock behölls det berömda Gulf märket intakt under separat ägo för att på mitten av 1990 talet åter börja synas på olika marknader. Numera så ingår Gulf Oil International Ltd som ett självständigt affärsområde i inom den multinationella indiska affärsgruppen "The Hinduja Group". Huvudkontoret för Gulf ligger i London som är knutpunkten till de närmare 100 talet länder som har licensierade partners.

Från Finland till Argentina, från Kina till Mexico, Gulf är närvarande på många olika sätt. Med egna, delägda eller kontrollerade smörjmedelsfabriker på strategiska platser såsom bland annat den egna byggda fabriken i Kina som förser denna snabbt växande region med högkvalitativa produkter. För Europa ligger smörjmedelsfabriken innanför Rotterdam i Holland där tillverkning och laboratorium finns.

I många länder såsom England, Holland, Finland, Belgien, Turkiet och Tyskland kan man handla drivmedel på Gulfprofilerade bensinstationer.

För de personer som är intresserade av motorsport går det inte att missa Gulfs engagemang. Med sponsring av olika racing team fortsätter Gulf sin över 40 åriga historia i motorsport. Under 2008-2010 så har mycket stor uppmärksamhet skapats med Gulfsponsrade Aston Martin Racing teamet som har vunnit seger efter seger i olika Le Mans tävlingar.

Genom den egna forsknings- och utvecklingsavdelningar håller sig Gulf i framkanten med produkt utvecklingen. Gulf samarbetar med de främsta motor- och biltillverkarna samt de olika testinstitut som finns. Tillsammans med våra kunder växer vi och utvecklar de produkter som dessa efterfrågar.

Besök gärna www.gulfoilltd.com för mer information över Gulf internationellt, motorsport och dess olika distributörer över alla kontinenter.

Välkommen att vara en del av oss i Gulf familjen.